Kirjat

En minä vaan me

  • Kirjailija: Eero Kukkola
  • Kuvitus: Marko Veijanen
  • Kieli: suomi
  • Sivumäärä: 256
  • Paino: 484 grammaa
  • Julkaistu: 2018-01
  • ISBN: 9789515685049
  • Verkkokaupat: Adlibris.com, CDON.com, Suomalainen.com, Booky.fi, Bod.fi

Johtaminen on palveluammatti, jossa johtajan tehtävä on tukea ja palvella ihmisiä ja organisaatiota eikä päinvastoin. Nykyaikaisen johtamisen ydin on, en minä vaan me. Viisaus ei ole yhdessä päässä ja siksi johtamisen haaste on saada organisaation parviäly mahdollisimman täysimääräisesti organisaation käyttöön.
Kirjoittajan mielestä johtajuuden yhdessä parhaimmassa määritelmässä tämä ydin määritellään osuvasti: Oletko tarpeeksi voimakas, rohkea, nöyrä, viisas ja kypsä pyytääksesi muilta apua? Jokainen johtaja ja esimies tarvitsee aina muiden apua. Yksin et ole mitään, sillä yhdessä seistään, erillään kaadutaan.

Johtajuus punnitaan joka hetki ja eritysesti liiketoiminnan kriittisissä vaiheissa; talouden murroskohdissa, vaikeiden tilanteiden kääntämisessä voitoksi ja muutoksen johtamisessa. Tosin kaikki johtaminen alkaa olla käytännössä muutoksen johtamista. Johtaminen taas on jatkuvaa oppimista ja koko elämän kestävä prosessi. Oppiminen on muuttumista ja muuttuminen on elämää. Oppiminen on ehkä tärkein selviytymiskeino tässä jatkuvasti muuttuvassa ympäristössä.

Eero Kukkola täydentää tällä kirjalla kahta aikaisemmin kirjoittamaansa johtamisopasta. Hän kohdistaa kirjansa sanoman esimiehille ja johtajille perusasioiden kertaukseksi sekä erityisesti nuoremmalle sukupolvelle ohjenuoraksi ja opiksi johtamisen taidon haastavaan ja kivuliaaseen kasvuprosessiin. Kirjoittajan sanomaa täydentävät ajattelua syventävät kuvittaja Marko Veijasen humoristiset tilannekuvat, joihin kätkeytyvä syvä totuus lukijan on itse oivallettava.

Peruspeliä johtaja, peruspeliä
BOD
Maaliskuu 2011

Johtaja on organisaation palvelija eikä toisinpäin. Johtaja myy palvelua ja johtaminen on palveluammatti. Johtajan tehtävä on tarjota hyvää johtamispalvelua. Serve first and lead second.

Tehokkailla johtajilla on taso korkealla ja oikeat periaatteet, joista he pitävät kiinni. Peruspeliä johtaja-teos on selkeä ja helppokäyttöinen johtamisen perusteos. Kirja antaa eväitä johtajuuden kasvuun ja oman tason nostamiseen. kirjoittaja haluaa antaa lukijalle näkökulmaa johtajuuden inhimilliseen, vaativaan ja haastavaan matkaan, joka on seikkailu.

Joukkoja johdetaan edestä
Kauppakamari kustannus
Helmikuu 2013

Johtajan tärkein ominaisuus on kyky opettaa ja kehittää muita johtajia. Johtamisteorioiden ja omien kokemusten synteesinä syntyy paras johtamisoppi. Elämän viisauksia ja totuuksia voi jaella, mutta on vastaanottajasta kiinni, onko niillä mitään merkitystä. Vastuu on aina lukijalla.

Joukkoja johdetaan edestä on selkeä, hauska ja kantaakin ottava johtamisen perusteos. Kirja tarjoaa lukijalle uusia näkökulmia johtajuuden inhimilliseen ja vaativaan matkaan, joka on seikkailu. Kirjasta saa eväitä johtajuuteen kasvuun, ja se on tarkoitettu nuoremmalle sukupolvelle opiksi ja ojennukseksi.

Verkkokaupat: Adlibris.com, CDON.com,  http://www.suomalainen.com, booky.fi, Bod.fi

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s