Johtaminen alkaa itsensä johtamisesta

Kuvitelmia8

Älykäs tuntee muut, viisas tuntee itsensä (Lao-tse)

Itsensä johtaminen, itsetuntemus, itsekontrolli, ja itsekuri ovat asioita, jotka jokaisen esimiehen on hallittava. Itsensä johtamisessa jokaisen on otettava vastuu omasta käyttäytymisestään, kommunikoinnistaan ja sen vaikutuksesta toisiin ihmisiin. Tätä vastuuta ei voi siirtää muualle.

Esimiehen tulisi kuunnella totuus omasta itsestään, etenkin kun sitä totuutta varmasti jossakin määrin silotellaan ennen kuin se kantautuu hänen korviinsa. Kokemus, viisaus ja nöyryys ovat ominaisuuksia, jotka esimies voi saada vain ajan myötä.

Jos et pidä itsestäsi huolta, et voi onnistua esimiehen roolissa, etkä muissakaan rooleissa. Jokainen, joka laiminlyö oman kuntoisuutensa, maksattaa sen työtovereillaan, lähimmillään ja yhteiskunnalla. Elät pidempään, kun ymmärrät, että onnettomana  elämäsi menee hukkaan. Joten muutu ja kasva. Jos et kasva, et elä oikeastaan ollenkaan.

Jokaisen meistä tulisi miettiä, mitkä asiat ovat omassa elämässä tärkeitä? Perhe, ystävät, työ, valta, kunnia, status vai terveys? Hautausmaat ovat täynnä korvaamattomia ja täydellisiä ihmisiä. Onko muuten mitään järkeä olla hautausmaan rikkain ihminen? Vaikka itsensä tuntemiseen menee koko elämä, niin eikö elämän päämäärä loppujen lopuksi ole kuitenkin itsensä hyväksyminen sellaisena kuin on?

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s