Johtamisen perusperiaate 8: Oikeat alijohtajat

Johtajan tärkeimpiä tehtäviä on löytää oikeat henkilöt oikeaan aikaan oikeisiin tehtäviin. Mikään ei ole niin vaikeaa kuin oikean henkilön paneminen oikealle paikalle.

Yrityksen yksi menestyksen edellytys on se, että organisaatiossa on oikeat, työhönsä motivoituneet ihmiset oikeilla paikoilla. Epäonnistuneet henkilövalinnat tulevat kalliiksi yrityksille, sillä yritysten kilpailukykyyn vaikuttavat oleellisesti henkilöstön osaaminen ja kyvyt. Johtajan tärkeimpiä tehtäviä on löytää oikeat henkilöt oikeaan aikaan oikeisiin tehtäviin ja saada heidät vielä työskentelemään yhdessä. Palkkaa itseäsi viisaampia ja taitavampia ihmisiä. Ei kannata palkata fiksuja ihmisiä ja sanella heille, mitä heidän pitää tehdä. Palkkaa fiksuja ihmisiä, jotka kertovat sinulle, mitä sinun olisi tehtävä. Ympäröi itsesi ihmisillä, jotka haastavat sinut, työntävät sinua eteenpäin ja motivoivat sinua. Sinun on nyt viimeistään syytä ymmärtää, että tieto, osaaminen ja älykkyys eivät sijaitse automaattisesti ja ensisijaisesti johtajassa ja johdossa. Tunnista omat vahvuutesi ja lahjasi ja liittoudu niiden kanssa, joilla on vahvuutena sinun heikkoutesi. Palkkaa paras henkilökunta, minkä voit löytää, kehitä sitä niin paljon kuin kykenet ja välitä sille kaikki, minkä ikinä voit. Valitettavasti me palkkaamme usein ihmiset teknisten taitojen johdosta ja erotamme heidät ihmissuhdetaitojen takia. Kun palkkaat ammattilaisen, varmista, että hänellä on oikeat tiedot ja taidot, oikea asenne sekä hyvä fyysinen ja psyykkinen kunto. Jim Collins on todennut, että sanonta ihmiset ovat tärkein resurssi, on väärä. Ihmiset eivät ole tärkein resurssi – oikeat ihmiset ovat.

Millainen olet, sellaisia vedät puoleesi, koska ihmiset pitävät kaltaisistaan. Sinä olet yhtä hyvä kuin ne ihmiset, jotka olet palkannut. Johtajat, jotka eivät kuuntele ja ole läsnä, ympäröivät itsensä ihmisillä, joilla ei ole mitään sanottavaa eikä annettavaa. Heikot johtajat keräävät ympärilleen yes-ihmisiä, hovia ja nuolijoita. Muista, että vain heikot johtajat kysyvät jatkuvasti ohjeita ylemmältä johdolta. Heikko johtaja uskoo, että hänen asemansa tai arvonimensä turvaa kunnioituksen. Vahva johtaja tietää, että hänen on ansaittava se. Kunnioitus on johtajuuden korkein aste. Jos panet ihmisten ympärille aitoja, saat lampaita.  Mitä enemmän johtaja alkaa kontrolloida ihmisiä, sitä enemmän ihmiset tekevät vain sen mitä käsketään. Anna työntekijöille tilaa toimia ja tehdä työnsä rauhassa. Theodore Roosevelt on todennut, että paras johtaja on se, jolla on tarpeeksi järkeä valita oikeat ihmiset haluamiinsa tehtäviin ja tarpeeksi itsehillintää olla häiritsemättä heidän työtään. Varmista siis, että sinulla on oikeat ihmiset oikealla paikalla tekemässä oikeita töitä oikeaan aikaan oikeassa prosessissa oikeiden tavoitteiden saavuttamiseksi. “Saada oikeat ihmiset oikeisiin tehtäviin on paljon tärkeämpää kuin strategian kehittäminen” (Jack Welch).

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s