Johtamisen perusperiaate 13: Management by walking around

Johtajan suurin voima on tuntea oma väkensä.

Meillä on vielä organisaatioita, joilla on tyypillistä kuva johtajasta, jolla on iso toimisto runsailla nahkaistuimilla ja nahkasohvalla. Hän istuu valtavan kirjoituspöytänsä takana ja tekee tärkeää työtä, mikä tarvitsee kaiken hänen huomionsa. Hän on liian kiireinen ollakseen huolissaan siitä mitä tapahtuu hänen huoneensa seinien ulkopuolella. Tämäntyyppinen johtaja voi olla uhka; luotaantyöntävä ja liian suppeilla tiedoilla päätöksiä tekevä. Silti tämä on edelleen yleinen skenaario monissa organisaatioissa. Millainen ​​johtaja sinä haluaisit olla? Haluatko olla etäinen ja paistatella omassa erinomaisuudessasi ja itseriittoisuudessasi? Vai haluatko tietää, mitä todella tapahtuu asiakasrajapinnassa tai yrityksesi ”juoksuhaudoissa”? Saadaksesi yhteyden organisaatioosi ja pysyäksesi jatkuvassa yhteydessä siihen sinun täytyy kulkea ja vaeltaa ympäri organisaatiotasi ja puhua ihmisille, esittää heille kysymyksiä, olla kiinnostunut heidän elämästään ja tarvittaessa auttaa heitä. Silloin voit paremmin ymmärtää mikä motivoi organisaatiosi työntekijöitä, voit analysoida mitä todella tapahtuu ja voit löytää ratkaisuja työntekijöidesi ja oman yrityksesi tarpeisiin. Tätä johtamiskäytäntöä kutsutaan Management by walking around (MBWA). Pidä kuitenkin huoli, ettei MBWA sinun kohdallasi tarkoita Management by walking away.

Jos johtaja rakentaa muurin itsensä ympärille, organisaatio ei voi hyötyä hänen kokemuksestaan ja tämä voi heikentää ongelmanratkaisua ja päätöksentekoa. Mitä useammin johtaja on paikalla ja näkyy sitä aktiivisemmin ja ahkerammin organisaatio toimii. Paras tapa yrittää ymmärtää työntekijöiden tunteita on siis yksinkertaisesti kysyä heiltä miltä heistä tuntuu. Merkittävä yrityksen menestystekijä on se miten paljon johtaja on kytketty ja kytkeytynyt organisaatioonsa.

MBWA:n perusperiaatteet:

  1. Ole helposti lähestyttävä – Kun henkilöstö näkee sinut ihmisenä eikä vain johtajana, he uskaltavat todennäköisemmin kertoa, mitä on tekeillä ja saat mahdollisuuden tietää asioista ennen kuin niistä tulee ongelmia.
  2. Luottamus – Kun henkilöstö saa mahdollisuuden tuntea sinut paremmin, he luottavat sinuun enemmän. Sinun täytyy luonnollisesti jakaa enemmän tietoa, mikä murtaa viestinnälliset esteet.
  3. Business tieto – Kun tulet ulos toimistostasi, opit mitä ympärilläsi tapahtuu päivittäin. Tämä antaa sinulle paremman käsityksen yrityksesi toiminnoista ja prosesseista.
  4. Vastuullisuus – Kun olet päivittäin vuorovaikutuksessa henkilöstöösi, sopimukset, joita olet itse kukin kanssa tehnyt, saadaan todennäköisesti päätökseen. Jokainen on motivoituneempi seuraamaan ja viemään tavoitteet maaliin, koska tapaatte toisianne säännöllisesti.
  5. Moraali – Ihmiset tuntevat paremmin ja vahvemmin kuuluvansa työpaikkaansa ja organisaatioonsa, kun heillä on mahdollisuus tulla kuulluksi.
  6. Tuottavuus – Monet luovat ideat syntyvät rennossa keskustelussa ja ajatustenvaihdossa. MBWA edistää rentoja keskusteluja, ja ihmiset todennäköisemmin kertovat vapaammin ideoitaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s