Itsensä johtaminen 9:Tunteiden hallinta

Tunteet copy

Ole helposti lähestyttävä ja välitä ihmisistä. Jos et välitä, se näkyy. Alatko mököttää, kun pitäisi puhua tunteista?

Onko sinulla johtajana näitä taitoja ja kykyjä: Itsetuntemus, tunteiden hallinta, motivaatio, empatiakyvyt, vuorovaikutustaidot, sietämistaidot? Itsensä johtaminen on myös tunteiden ja mielen hallintaa. Omat tunteemme tuntuvat ottavan toisinaan vallan tekemisistämme ja siksi meidän on opittava hallitsemaan niitä paremmin. Ihminen voi olla liikaakin tunteidensa vietävissä, jolloin negatiiviset tunnetilat valtaavat myös fyysisen kehon. Sama tapahtuu myös tunteita tukahdutettaessa, jolloin keho joutuu jatkuvaan rasitustilaan. Tunneälykkyys ja aito läsnäolo ovat tärkeitä asioita oman elämän ja uran, työnhaun sekä työyhteisön johtamisessa. Taito ilmaista tunteita ja ystävällisyys suojaavat stressiltä ja vaikuttavat myönteisesti esimerkiksi työpaikan ilmapiiriin. Valtaosa tunne-elämästä on itsehillintää ja sitä pitää olla silloin, kun olet asiakasrajapinnassa tai esimies. Itsehillintää on taito olla huonolla tuulella niin, ettei kukaan huomaa sitä. Kun sinun tekee mieli vastata tuleen tulella, muista, että palokunnat käyttävät yleensä vettä. Käytä oikeita sanoja, niin ei tarvitse huutaa. Koska epäonnistumiset ja traagiset tapahtumat voivat kohdata kenet vain työpaikalla, myötätunnon ilmaiseminen ja sen vastaanottaminen voi olla valtava voimavara. Johtajan ilmaisema myötätunto parantaa henkilöstön sitoutumista ja se toimii organisaatiokulttuurissa esimerkkinä, joka antaa muillekin luvan ilmaista myötätuntoa työyhteisössä. Myötätunto lisää tuottavuutta sekä edistää työhyvinvointia ja inhimillisesti kestävää työelämää. On asioita, joita kuunnellaan korvilla. On asioita, joita nähdään silmillä ja on asioita, joita tuntee vain sydämellä, myötäelämisellä.

Pelkkä tieto ja tekniset taidot eivät tee meistä johtajaa, vaan tarvitaan myös tunneälyä, sillä suuri osa johtamistaidosta liittyy ihmisen kykyyn hallita tunteitaan ja tekojaan sekä suhteitaan työtovereihinsa. Tunneäly ei tarkoita sitä, että työpaikalla ollaan vain mukavia toisia ihmisiä kohtaan. Se ei myöskään tarkoita sitä, että tarpeen tullen asiat voidaan sanoa toiselle myös suoraan, esimerkiksi silloin, jos toinen ihminen on pakko saada kohtaamaan jokin ikävä totuus. Tunneäly ei tarkoita tunteiden valtaan joutumista, tunteilua, vaan perusajatuksena on nimenomaan tunteiden oikea hallinta. Ennakkokäsityksistä huolimatta naiset eivät ole tunneälyltään miehiä yhtään sen parempia tai päinvastoin. Kaikilla yksilöillä on omat vahvat ja heikot alueensa riippumatta ihmisen sukupuolesta. Ihmisen tunneäly ei riipu geeniperimästä eikä muovaudu varhaislapsuudessa.Tunneäly on enimmäkseen oppimisen tulosta ja kehittyy elämänkokemuksen myötä. Tämän vuoksi jokaisella ihmisellä on mahdollisuus kehittää omaa tunneälyään. Jos työmaailmassa pitäisi valita yksi ominaisuus ylitse muiden, se olisi tunneäly. Se auttaa toimimaan ihmisten kanssa, kestämään paineita ja pärjäämään elämässä. Kukaan ei synny johtajaksi, vaan siihen on kasvettava. Johtaja ei ansaitse työntekijöidensä ja työtoveriensa silmissä auktoriteettiasemaa pelkän hierarkkisen asemansa perusteella, vaan johtajuus pitää ansaita tekojen kautta. Älä yritä ymmärtää kaikkea, se ei onnistu. Älä vastusta tunteitasi, elä ne.

Empatia tarkoittaa toisen ihmisen eläytyvää ymmärtämistä, myötäelämistä ja myötäymmärrystä. Empaattinen ihminen tajuaa, mitä toinen ajattelee, tuntee, kokee ja miksi hän toimii niin kuin toimii. Empaattinen ihminen ymmärtää myös, ettei aina pysty ymmärtämään toista. Hän jaksaa kuunnella erilaisessa elämäntilanteessa olevaa kanssaihmistään eikä oleta tietävänsä täsmälleen, mitä hän tuntee ja ajattelee. Empatia vaatii lisäksi kykyä lukea oikein ei-sanallisia viestejä, kuten äänensävyjä, ilmeitä ja ruumiinasentoja. Mitä paremmin johtaja osaa asettua muiden asemaan, sitä paremmin hän pystyy ymmärtämään toisten näkökulmia ja sitä paremmin perustelemaan toimintaansa, vaikuttamaan ja sitä vastuullisemmin hän toimii. Ymmärrys muiden ihmisten tunteista, kyky nähdä asioita myös heidän kannaltaan sekä taito luoda yhteishenkeä ja toimia erilaisten ihmisten kanssa ovat tärkeitä työelämätaitoja. Erityisesti johtamisessa tarvitaan empatian kykyä paljon, sillä omaamalla sitä hyvä johtaja kykenee pienistäkin merkeistä päättelemään, mitä muut ihmiset tahtovat. Näin hän pystyy päätöksiä tehdessään ottamaan huomioon myös muut ihmiset ja heidän tunteensa. Itseään voi johtaa päällä, mutta toisia on johdettava sydämellä. Ihmisiä ei voi saada toimimaan, ellei heitä ensin saa tuntemaan. Ihmiset saavat aikaan enemmän, kun he tietävät tulevansa kohdelluiksi reilusti. Ihmiset eivät välitä siitä, kuinka paljon tiedät, ennen kuin he tietävät, kuinka paljon välität.

Monet meistä elävät elämänsä huomaamatta, että heidän tunteensa muita kohtaan määräytyvät paljolti heidän tunteistaan itseään kohtaan. Jos ei ole tyytyväinen itseensä, ei voi olla tyytyväinen muihinkaan. Tunteiden ailahtelevaisuus tekee meistä vaarallisia ja arvaamattomia, minkä takia niiden tunnistaminen ja kyseenalaistaminen on välttämätöntä. Emme voi aina pysäyttää tunteita ja ajatuksia, mutta voimme aina oppia hallitsemaan niitä. Tunteiden yrittäessä hallita meitä tulisi ajatella, että me vain tunnemme tällä tavalla, mutta meidän ei ole pakko toimia tällä tavalla. Ei suostuta olemaan tunteidemme armoilla silloin, kun ne vaihtelevat liikaa. Aseta itsellesi tavoitteeksi, että hillitset itsesi, vaikka tuntuu miltä tuntuu. Tunteitasi et pysty määräilemään, mutta voit aina päättää mitä teet. Olet joka hetki nimenomaan se, joka olet päättänyt olla, et se, joksi itsesi tunnet enempää kuin sekään, joksi sinut on kasvatettu. Joku ajattelija on todennut: ”Et voi pysäyttää tunneaaltoja, mutta voit oppia surffaamaan niillä.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s